30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalIsraelul lovește Gaza, ucigând zeci de persoane

Israelul lovește Gaza, ucigând zeci de persoane

Forțele israeliene au bombardat Rafah, în sudul Gazei, precum și alte zone din enclavă, ucigând cel puțin 45 de palestinieni, în timp ce trupele au luptat corp la corp cu militanții Hamas, au declarat locuitorii și armata israeliană, potrivit Reuters.

Rezidenții au declarat că israelienii par să încerce să finalizeze capturarea orașului Rafah, care se învecinează cu Egiptul și a fost în centrul unui asalt israelian de la începutul lunii mai.

Tancurile au pătruns cu forța în părțile de vest și de nord ale orașului, după ce au cucerit deja estul, sudul și centrul.

Tancuri și nave din largul coastei au provocat un nou val de strămutări din oraș, care adăpostise peste un milion de persoane strămutate, dintre care majoritatea au fost nevoite acum să fugă din nou.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 25 de palestinieni au fost uciși în Mawasi, în vestul orașului Rafah, iar 50 au fost răniți. Palestinienii au declarat că un obuz de tanc a lovit un cort care adăpostea familii strămutate.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

Restanțe de 700 milioane de lei amenință programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii sub presiunea băncilor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) ar putea înregistra restanțe de plată de până la 700 de milioane de lei până la sfârșitul acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă