30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 845. "Vom fi alături de Ucraina până când...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

“Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război”, a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care s-a desfășurat, în perioada 15 – 17 iunie 2024, în Elveția.

Mesajul președintelui Biden este retransmis pe internet de Ambasada SUA în România. Textul este însoțit de o fotografie realizată în SUA, în care președintele Biden apare alături de președintele Zelenski.

Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război

Președintele Biden nu a mers la conferința din Elveția însă, din partea SUA, la conferință a fost prezentă vicepreședinta SUA, Kamala Harris. Vicepreședinta SUA a anunțat, la summit, și un nou sprijin din partea SUA pentru Ucraina.

Ucraina a fost reprezentată la conferința din Elveția de președintele Volodimir Zelenski. România a fost reprezentată la Summit de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Summit-ul de pace pentru Ucraina s-a desfășurat în stațiunea Bürgenstock din centrul Elveției. Conferința a avut drept co-organizatori Elveția și Ucraina. Rusia nu a fost invitată să participe la această reuniune și, drept urmare, nu a trimis niciun reprezentant.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă