28.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSocialSocietateRomânia are 120 de deținuți pe 100 de locuri în închisori. Aproape...

România are 120 de deținuți pe 100 de locuri în închisori. Aproape cea mai gravă situație din Europa, după Cipru

România are 120 de deținuți pe 100 de locuri în închisori, ceea ce reprezintă aproape cea mai gravă situație din sistemul penitenciar din Europa, după aceea din Cipru.

Această situație apare în cel mai recent raport publicat de Consiliul Europei, la data de 6 iunie 2024. Datele indicate în acest raport reflectă însă situația existentă în închisori la data de 31 ianuarie 2023.

Documentul difuzat de Consiliul Europei are 48 de poziții. Una dintre ele este media pe Europa: 88 de deținuți pe 100 de locuri. Celelalte poziții se referă la diferite țări iar în cazul anumitor țări se indică și procente pe regiuni.

Cea mai gravă situație este în Cipru: 166 de deținuți pe 100 de locuri. Pe poziția a doua apare România: 120 de deținuți pe 100 de locuri. Urmează Franța (119), San Marino (117) și Belgia (115). Tot în zona roșie, deci a celor mai grave situații, mai sunt plasate Ungaria, Italia și Slovenia.

Cele mai puțin aglomerate închisori sunt în Monaco (27 deținuți pe 100 de locuri – cea mai bună situație), Liechtenstein și Andorra. Imediat după aceea este plasată, în mod interesant, Ucraina, cu doar 48 de deținuți pe 100 de locuri.

Rusia nu figurează deloc în acest raport al Consiliului Europei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024

Autoritățile propun, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor, prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024. Această măsură este...

Pensiile trec acum prin furcile caudine ale revizuirii

Toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi verificate de specialiştii Casei Naţionale de Pensii Potrivit ultimelor informații venite de la...

Ar putea fi divorțul anului! Victoria și David Beckham nu mai locuiesc împreună

Victoria și David Beckham se confruntă cu o posibilă criză în mariajul lor, după 25 de ani de căsătorie. Victoria și David Beckham nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă