27 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Scholz pentru Putin: "NATO va apăra fiecare centimetru pătrat din...

Mesajul lui Scholz pentru Putin: “NATO va apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul său”

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat, într-un discurs susținut la Forumul economic est-german de la Frankfurt, importanța deciziei recente a NATO de a-și consolida frontiera estică. Această măsură este destinată să descurajeze Rusia și să transmită un mesaj clar Moscovei că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să se apere dacă va fi necesar, relatează Reuters.

Scholz a evidențiat rolul semnificativ pe care Germania l-a jucat în asigurarea unei prezențe puternice a NATO în țările baltice, situate la frontiera Rusiei. Această implicare a Germaniei datează de aproape un deceniu și subliniază angajamentul țării în cadrul Alianței pentru protejarea membrilor săi estici.

Premierul lituanian, Ingrida Simonyte, a participat de asemenea la forum, evidențiind importanța colaborării și solidarității în fața amenințărilor externe. Consolidarea frontierei estice a NATO nu este doar un gest simbolic, ci și o măsură practică menită să întărească securitatea regională și să descurajeze orice potențială agresiune din partea Rusiei.

“Şi pentru că ameninţarea din Rusia va continua, noi şi alţi aliaţi am decis anul trecut să desfăşurăm unităţi suplimentare în statele baltice şi să cantonăm acolo o întreagă brigadă permanentă în viitor”, a spus Scholz, potrivit Agerpres.

“Dar această schimbare în politica de securitate este necesară pentru a arăta Rusiei: suntem pregătiţi să apărăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO împotriva atacurilor”, a subliniat el.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina va primi 60 de miliarde de dolari anual pentru următorii patru ani

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că angajamentele militare prezentate în 20 de acorduri de securitate pe care Kievul le-a semnat cu partenerii săi...

AUR, despre donarea sistemului Patriot Ucrainei: “Un adevărat act de trădare!”

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat trimiterea unui sistem Patriot către Ucraina, iar reacțiile au curs lanț de atunci. Lilian Scripnic, deputat...

S-au redus 16 funcţii conducere şi 87 funcţii execuţie la Ministerul Educației

Guvernul a aprobat o hotărâre privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației. Conform actului normativ, se stabilesc structura organizatorică, funcțiile și atribuțiile generale și specifice ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă