18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒFirmele de pฤƒcฤƒnele preferฤƒ sฤƒ funcศ›ioneze acolo unde legea le interzicea acest...

Firmele de pฤƒcฤƒnele preferฤƒ sฤƒ funcศ›ioneze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se sฤƒ constituie, dupฤƒ caz, garanศ›ia de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricศ›ionarea funcศ›ionฤƒrii aparatelor la sate ศ™i รฎn comune mici le tulburฤƒ existenศ›a, potrivit playresponsibly.ro.

Legea a intrat รฎn vigoare pe 28 aprilie, dar รฎn provincie se รฎnregistreazฤƒ รฎncฤƒ multe locaศ›ii deschise cu pฤƒcฤƒnele รฎn localitฤƒศ›i sub 15.000 de oameni.

Sunt firme posesoare de licenศ›ฤƒ care deศ›in aparate (direct sau prin colaborฤƒri) preponderent รฎn astfel de zone.

Dacฤƒ le-ar trage pe dreapta, ar falimenta pe motiv cฤƒ nu ar scoate venituri suficiente ca sฤƒ poatฤƒ achita dฤƒrile pentru continuarea activitฤƒศ›ii.

Iar altele, care nu au puncte de lucru รฎn localitฤƒศ›ile de peste 15.000 de locuitori, ar coborรฎ sub bariera de 75 de sloturi, condiศ›ie obligatorie pentru pฤƒstrarea licenศ›ei.

โ€žDacฤƒ nu le lฤƒsฤƒm sฤƒ meargฤƒ, nu am avea bani sฤƒ plฤƒtim taxele pe 25 mai. Drama va fi cฤƒ avem gajate casele ศ™i maศ™inile pentru garanศ›ie, aศ™a cฤƒ unii vor fi pe buza prฤƒpastieiโ€, este justificarea lor.

รŽn piaศ›ฤƒ existฤƒ informaศ›ia cฤƒ ศ˜tefan Gabriel, administrat la Raltex-Conti SRL, firmฤƒ cฤƒreia i-a fost revocatฤƒ licenศ›a pe 13 martie, deศ™i reuศ™ise sฤƒ strรขngฤƒ garanศ›ia, ar fi suferit un ศ™oc care i-ar fi pus viaศ›a รฎn pericol (redacศ›ia a contactat compania, dar n-a reuศ™it sฤƒ discute cu ศ™eful firmei cu sediul รฎn Dรขmboviศ›a).

Pedeapsa revocฤƒrii licenศ›ei se aplicฤƒ ศ™i dacฤƒ firmele vor fi prinse cu aparatele รฎn prizฤƒ รฎn localitฤƒศ›ile sub 15.000 de locuitori.

Astfel, cum sancศ›iunea este identicฤƒ, pierderea licenศ›ei, este de preferat sฤƒ meargฤƒ รฎn faliment cu buzunarele pline decรขt respectรขnd legea.

รŽn replicฤƒ, operatorii mari, care opereazฤƒ la oraศ™e ศ™i despre care concurenศ›a spune cฤƒ au fost avantajaศ›i de legea lui Simonis, preferฤƒ sฤƒ treacฤƒ neobservaศ›i รฎn aceastฤƒ perioadฤƒ.

Calculele lor sunt simple ศ™i se explicฤƒ de ce stau la cutie: โ€žDacฤƒ autoritฤƒศ›ile constatฤƒ cฤƒ legea nu ศ™i-a atins scopul ศ™i cฤƒ, electoral, totul li s-a รฎntors รฎn faศ›ฤƒ, este posibil sฤƒ asistฤƒm la mฤƒrirea pedepselor pe ultima sutฤƒ de metri รฎnainte de alegeri, adicฤƒ la eliminarea aparatelor ศ™i din oraศ™ele mariโ€.

Alfred Simonis avertisment pentru cei care intervin pentru โ€œa discuta legea anti-pฤƒcฤƒneleโ€

PreลŸedintele interimar al Camerei Deputaลฃilor, social-democratul Alfred Simonis, a transmis, joi, un avertisment celor care รฎncearcฤƒ sฤƒ intervinฤƒ prin interpuลŸi pentru โ€œa discuta legea anti-pฤƒcฤƒneleโ€ cu iniลฃiatorii PSD ai proiectului de lege care interzice jocurile de noroc รฎn anumite spaลฃii, potrivit agerpres.ro.

Simonis, care este preลŸedintele PSD TimiลŸ, a subliniat cฤƒ va depune plรขngere la Parchet รฎmpotriva oricui รฎl va mai aborda pe acest subiect prin intermediul lobby-iลŸtilor.

โ€œTransmit un mesaj ferm ลŸi clar, chiar un avertisment, atรขt pentru cei care transmit ameninลฃฤƒri pentru cฤƒ avem curaj sฤƒ ne luฤƒm la trรขntฤƒ cu aceastฤƒ mafie a pariurilor, a jocurilor de noroc. รŽn primul rรขnd cฤƒ nu ne intimideazฤƒ; eu nu mฤƒ las intimidat. Dar vreau sฤƒ transmit un avertisment extrem de ferm ลŸi pentru cei care ne cautฤƒ prin interpuลŸi, care fac lobby ลŸi ne spun cรขt de mult pierde bugetul de stat sau cum ar vrea sฤƒ se รฎntรขlneascฤƒ cu noi sฤƒ discute legea. Proiectul este discutat รฎn comisii, la Parlament, va fi discutat doar รฎn comisii la Parlament ลŸi รฎn plenul Parlamentului. De azi รฎnainte, cine รฎลŸi mai permite sฤƒ transmitฤƒ oferte prin intermediul unor lobby-iลŸti sฤƒ ลŸtie cฤƒ voi depune plรขngere la Parchet de fiecare datฤƒ cรขnd cineva mฤƒ va aborda pe acest subiect. Nu sunt un obiลŸnuit al delaลฃiunilor ลŸi al plรขngerilor penale, dar dacฤƒ cineva รฎลŸi mai permite sฤƒ mฤƒ caute, din partea oricui din aceastฤƒ industrie, voi face plรขngere la Parchetโ€, a declarat Alfred Simonis รฎntr-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ