31.7 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăInternaționalSUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un “genocid” în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor “să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor” palestinieni, a declarat luni consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

“Considerăm că Israelul poate şi trebuie să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor nevinovaţi. Nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid”, a declarat Jake Sullivan într-un briefing de presă.

El a spus că preşedintele Biden depune eforturi pentru a încheia conflictul într-o situaţie regională care “să garanteze securitatea Israelului, deschizând în acelaşi timp calea către un viitor de demnitate şi securitate pentru poporul palestinian, mai degrabă decât a vedea Israelul blocat într-o campanie de contra-gherilă fără sfârşit”.

Consilierul prezidenţial a reiterat că administraţia americană crede că “ar fi o greşeală să se lanseze o operaţiune militară majoră în centrul oraşului Rafah care ar pune în pericol un număr enorm de civili fără un câştig strategic clar”.

Angajamentul preşedintelui Biden faţă de Israel este “beton armat”, dar “asta nu înseamnă că nu există niciodată dezacorduri” cu guvernul israelian, a subliniat Jake Sullivan.

Israelul respinge la CIJ acuzația de genocid

Israelul a anunțat că nu încearcă să distrugă poporul palestinian din Gaza, apărându-se împotriva acuzaţiei de genocid, pe care o consideră “total distorsionată” şi “rău intenţionată”, adusă împotriva sa la cea mai înaltă instanţă a ONU, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Africa de Sud a depus în decembrie o plângere urgentă la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, acuzând Israelul de încălcarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind genocidul, semnată în 1948 în urma Holocaustului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Dezbaatere Biden – Trump: Cum comentează France Presse prestațiile celor doi candidați

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia,...

Diana Șoșoacă, mândră de reușitele sale: “Am ajuns să influențez agenda politică din UE”

Diana Șoșoacă, recent aleasă în Parlamentul European, și-a exprimat mândria de a influența politica Uniunii Europene. Ea a declarat că nu a negociat cu...

Linia STB 112, traseu modificat, în weekend

Cu ocazia organizării evenimentului cultural artistic din cadrul proiectului „Străzi Deschise - Bucureşti Promenadă Urbană 2024”, în perioada 28.06.2024 (de la ora 22:00) – 01.07.2024 (până la ora 06:00), circulația...
Ultima oră
Pe aceeași temă