Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro.
Epicentrul cutremurului a fost Canalul Bungo, o strâmtoare care separă insulele japoneze Kyushu și Shikoku, a precizat agenția.
Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.
Ehime și Kochi au fost lovite de cutremurul cu o intensitate de 6 pe scara japoneză de 1-7, a precizat JMA, potrivit Mediafax.
Până în prezent nu au fost raportate pagube majore, potrivit presei locale.
Centrala nucleară Ikata din prefectura Ehime, unde funcționează un reactor, nu a raportat nicio neregulă, a declarat operatorul Shikoku Electric Power, potrivit postului public de televiziune NHK.
Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active zone seismice din lume. Japonia este responsabilă pentru aproximativ o cincime din cutremurele de magnitudine 6 sau mai mare din lume.
La 11 martie 2011, coasta de nord-est a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, și de un tsunami masiv. Aceste evenimente au declanșat cea mai gravă criză nucleară din lume, de la Cernobîl, care a fost cu un sfert de secol mai devreme.
VIDEO. Pagubele provocate de cutremurul din Japonia
Imagini filmate în data de 2 ianuarie au dezvăluit amploarea distrugerilor provocate de cutremurul cu magnitudinea 7,6 care a lovit pe 1 ianuarie centrul Japoniei.
Imaginile au arătat pagubele provocate de incendii în orașul Wajima, prefectura Ishikawa, pe coasta de nord a peninsulei Noto, grav afectată.
Portul și clădirile din jur din Suzu, la capătul estic al peninsulei, păreau să fi fost distruse.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!