20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalUn cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro.

Epicentrul cutremurului a fost Canalul Bungo, o strâmtoare care separă insulele japoneze Kyushu și Shikoku, a precizat agenția.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Ehime și Kochi au fost lovite de cutremurul cu o intensitate de 6 pe scara japoneză de 1-7, a precizat JMA, potrivit Mediafax.

Până în prezent nu au fost raportate pagube majore, potrivit presei locale.

Centrala nucleară Ikata din prefectura Ehime, unde funcționează un reactor, nu a raportat nicio neregulă, a declarat operatorul Shikoku Electric Power, potrivit postului public de televiziune NHK.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active zone seismice din lume. Japonia este responsabilă pentru aproximativ o cincime din cutremurele de magnitudine 6 sau mai mare din lume.

La 11 martie 2011, coasta de nord-est a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, și de un tsunami masiv. Aceste evenimente au declanșat cea mai gravă criză nucleară din lume, de la Cernobîl, care a fost cu un sfert de secol mai devreme.

VIDEO. Pagubele provocate de cutremurul din Japonia

Imagini filmate în data de 2 ianuarie au dezvăluit amploarea distrugerilor provocate de cutremurul cu magnitudinea 7,6 care a lovit pe 1 ianuarie centrul Japoniei.

Imaginile au arătat pagubele provocate de incendii în orașul Wajima, prefectura Ishikawa, pe coasta de nord a peninsulei Noto, grav afectată.

Portul și clădirile din jur din Suzu, la capătul estic al peninsulei, păreau să fi fost distruse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă