14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalBelarus se pregătește de război, afirmă Lukașenko

Belarus se pregătește de război, afirmă Lukașenko

Președintele Belarusului a vorbit despre intențiile pașnice ale țării sale, în timpul unei vizite la Grodno, la frontiera cu Polonia și Lituania.

“Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni. Nu vrem niciun teritoriu străin”, a declarat Lukaşenko, în remarci publicate de biroul prezidenţial. “Nu credeţi pe nimeni care spune că vrem să luptăm. Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru”, a transmis preşedintele Belarusului, în declaraţiile făcute cu prilejul punerii pietrei de temelie a unui spital, potrivit Agerpres.

Lukașenko a subliniat că Belarus își întărește armata pentru a face față unei posibile amenințări de atac, acuzând statele membre ale NATO, Polonia și Lituania, că se pregătesc pentru război prin construirea de fortificații și achiziționarea de arme ofensive.

El a reiterat angajamentul față de locuitorii din Grodno, un teritoriu care în perioada interbelică a fost parte a Poloniei, asigurându-i că aceștia fac parte din Belarus și că nu vor fi cedați nimănui.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!a

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...
Ultima oră
Pe aceeași temă