14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA pregătesc un nou pachet de arme pentru Ucraina, potrivit unor oficiali

SUA pregătesc un nou pachet de arme pentru Ucraina, potrivit unor oficiali

Statele Unite pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care ar putea fi în valoare de 400 de milioane de dolari, au declarat pentru Reuters doi oficiali americani, prima acțiune de acest fel din ultimele luni, în condițiile în care fondurile suplimentare pentru Kiev rămân blocate de liderii republicani din Congres.

Oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat că un anunț este așteptat în cursul zilei de marți.

Unul dintre oficiali a spus că finanțarea acestui pachet provine din creditele rambursate Pentagonului pentru achiziții recente și se așteaptă să conțină artilerie.

Armata americană, în special, a făcut achiziții uriașe de muniții și vehicule pentru a reface stocurile trimise în Ucraina.

Ultima retragere a fost în decembrie 2023, când fondurile pentru refacerea stocurilor au ajuns la zero.

Casa Albă s-a străduit să găsească modalități de a trimite mai multă asistență militară, având în vedere situația de pe câmpul de luptă și rezistența la finanțare din partea republicanilor de linie dură.

Oficialii americani au analizat, de asemenea, opțiuni pentru confiscarea a aproximativ 285 de miliarde de dolari în active rusești imobilizate în 2022 și utilizarea banilor pentru a plăti pentru armamentul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă