15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSocialAdministratieBugetul Capitalei, respins pentru a treia oară! Câți bani mai are Primăria...

Bugetul Capitalei, respins pentru a treia oară! Câți bani mai are Primăria în conturi

Consiliul General a respins pentru a treia oară proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024. Acesta a avut 17 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 23 de abţineri.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că în conturile PMB există în prezent 22 de milioane de lei, care ar putea creşte în perioada următoare la 30 – 35 de milioane, ca urmare a încasării unor datorii şi redevenţe. Cu aceşti bani vor putea fi plătite salarii, dar nu şi taxele aferente la stat.

„După ce o să facem asta, nu o să mai avem chiar nimic în cont. Adică, dacă o să ne ceară spitalele sau străzile sau ALPAB sau factura de curent pentru iluminat stradal, nu o să mai avem bani de nimic”, a explicat el.

În condiţiile în care liberalii cer să fie suplimentate cu un miliard de lei sumele alocate pentru transportul public şi termie, Nicuşor Dan a reiterat că pentru aceste capitole s-au prevăzut în total 2 miliarde de lei, dar suma va creşte până la finele anului la 3 miliarde.

Totodată, cele 2 miliarde de lei ar urma să fie majorate cu 256 de milioane de lei, în contextul în care, joi, Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale (CAIL) din cadrul Ministerului Finanţelor a validat un împrumut de 265 de milioane de lei pentru refinanţarea unui credit al PMB. Nicuşor Dan a adăugat că, în cursul ultimei săptămâni, s-a întâlnit cu reprezentanţii unor instituţii cu bugete mari, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB sau Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, iar aceştia i-au transmis că o eventuală diminuare a bugetelor „le-ar perturba activitatea”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă