14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalȘofer Tesla arestat pentru că a condus cu casca Apple Vision Pro

Șofer Tesla arestat pentru că a condus cu casca Apple Vision Pro

Un videoclip în care un proprietar de Tesla poartă noile căști Apple Vision Pro în timp ce folosește funcțiile de conducere asistată ale mașinii, lăsând practic vehiculul să se conducă singur, și care ar fi fost arestat ulterior, a devenit viral pe rețelele de socializare și evidențiază un potențial nou pericol pe șosea, notează presa internațională.

Publicat vineri – în aceeași zi în care Vision Pro a fost pus la vânzare în SUA – videoclipul de 25 de secunde îl arată pe Dante Lentini, în vârstă de 21 de ani, care a postat videoclipul pe contul său X, tastând și derulând cu casca de 3.500 de dolari. Pe o porțiune din videoclip, mâinile lui Lentini nu sunt pe volan, ceea ce reprezintă o cerință pentru toate cele trei funcții de conducere asistată ale Tesla: Autopilot, Enhanced Autopilot și Full Self-Driving.

Videoclipul continuă să îl arate pe Lentini într-o mașină oprită, cu poliția lângă el. Într-un comentariu pe X, Lentini confirmă că persoana din videoclip este el și că a fost arestat. Începând de luni dimineață, videoclipul lui Lentini avea peste 24 de milioane de vizualizări pe X, platforma deținută de Elon Musk, directorul general al Tesla.

Contactat de Gizmodo, Dante Lentini a confirmat că videoclipul a fost doar o “scenetă” pe care a regizat-o cu prietenii și că nu a fost arestat.

El susține că a condus cu căștile doar 30-40 de secunde în timp ce își conducea Tesla.

“Am fost la locul potrivit la momentul potrivit”, a spus el. “De aceea am filmat poliția”. Cu alte cuvinte, el i-a filmat pe polițiști pentru a face oamenii să creadă că a fost arestat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă