15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialEducațieSimulare Evaluare Naționale la Lb. Română. Reacțiile elevilor

Simulare Evaluare Naționale la Lb. Română. Reacțiile elevilor

Elevii claselor a VIII-a au susținut, luni, simularea Evaluării Naționale la Limba și Literatura română. Primul text la prima vedere din simularea de anul acesta a fost un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea, din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017.

La subiectul I, punctul 6, elevilor li s-a cerut să identifice o trăsătură a personajului Sada, mama îngrijorată, din primul fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu.

La punctul 8, elevii au avut de motivat în 50-100 de cuvinte răspunsul la întrebarea „cred că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?”

Subiectul al II-lea le-a cerut elevilor să facă un rezumat al textului de Simona Antonescu în 100-150 de cuvinte.

Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației la ora 15.00

Simularea examenului de Evaluare Naţională vine anul acesta cu o nouă provocare, în special pentru profesorii de gimnaziu, fiind primul an în care se va face corectarea digitalizată a lucrărilor, după ce, în anul şcolar anterior, această metodă s-a aplicat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului şi la câteva dintre olimpiadele naţionale.

Marţi, aceştia vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă