15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Momentul în care bombardierele americane B-1 decolează

VIDEO. Momentul în care bombardierele americane B-1 decolează

Comandamentul Central al SUA a publicat vineri (2 februarie) imagini care arată un bombardier B-1 decolând de pe o pistă, după ce au fost lansate lovituri în Irak și Siria.

Imaginile au fost postate pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, însoțite de o declarație a comandantului CENTCOM, generalul Michael Erik Kurilla, care a afirmat că IRGC “continuă să reprezinte o amenințare directă la adresa stabilității Irakului, a regiunii și a siguranței americanilor”.

Loviturile sunt primele dintr-un răspuns pe mai multe niveluri al administrației președintelui Joe Biden la atacul militanților susținuți de Iran, care a ucis trei soldați americani, și sunt așteptate mai multe operațiuni militare americane în zilele următoare.

Deși atacurile americane nu au vizat situri din interiorul Iranului, ele semnalează o nouă escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu, de la războiul de peste trei luni dintre Israel și militanții palestinieni Hamas din Gaza.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă