14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMedicamentele resusciteaza piata bursiera

Medicamentele resusciteaza piata bursiera

Cel mai tranzactionat titlu al sedintei de ieri a fost Sicomed (SCD), cu un rulaj de 10,3 milioane RON, ceea ce a reprezentat aproape o cincime din banii realizati pe piata Bursei de Valori – 59,5 milioane RON. Pentru producatorul bucurestean de medicamente a fost realizata o tranzactie mare, prin care au fost transferate 6 milioane de actiuni, la un pret de 1,3800 RON/titlu. Ultimul transfer cu actiuni SCD a fost realizat la un pret de 1,3700 RON/titlu, ceea ce a marcat o scadere de 0,72% fata de inchiderea precedenta.
Un alt producator de medicamente, Biofarm Bucuresti (BIO), s-a pozitionat pe locul patru in topul valorii tranzactionate, cu un total al transferurilor de 5,1 milioane RON. Pentru BIO au fost transferate 8,8 milioane de titluri, la o cotatie medie de 0,5750 RON/actiune.
SIF5 Oltenia a ocupat locul doi, cu o valoare tranzactionata de 9,2 milioane RON. La finalul sedintei toti indicii inregistrau variatii negative, pe fondul unei intensificari a vanzarilor spre finalul sesiunii bursiere. Cu toate acestea, scaderile au fost reduse sub 1% pentru toti cei trei indici ai pietei.

Cele mai citite

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...

Decretele semnate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 aprilie 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă