16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportHandbalFranța a câștigat Campionatul European de handbal masculin, după o finală decisă...

Franța a câștigat Campionatul European de handbal masculin, după o finală decisă în prelungiri

Echipa națională de handbal masculin a Franţei este noua campioana europeană, după ce a câștigat finala disputată contra Danemarcei, duminică seară, la Koln, cu scorul de 33-31, după prelungiri.

În ultimul meci al lui Nikola Karabatic la un Campionat European, Franța a început bine, dar danezii au echilibrat partida, iar după 30 de minute de joc scorul era egal, 14-14.

Danemarca a dominat repriza secundă și a condus cu 18-17 și 23-21, dar francezii nu au cedat, iar în ultimul minut au egalat la 27-27, iar meciul a intrat în prelungiri.

La capătul primei reprize de prelungiri scorul a fost 29-29, iar totul s-a decis în ultimele cinci minute. Franța a fost mai prolifică și s-a impus, în final, cu 33-31, adjudecându-și aurul european pentru a patra oară în istorie. Franța se mai încoronase campioană europeană în 2006, 2010 și 2014.

Meciul cu Danemarca a fost ultimul la un Campionat European pentru legendarul jucător francez Nikola Karabatic, care şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului.

Medalia de bronz a fost câştigată de Suedia, în timp ce gazda Germania a încheiat turneul pe locul patru.

Calificată la Campionatul European după 28 de ani, România a terminat pe locul 22, după trei eşecuri categorice în Grupa B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Vladimir Putin, mesaj către Europa, dacă Ucraina va folosi armament occidental contra Rusiei: „Să fie conştienţi cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Dănuț Coman, prezentat oficial la FC Argeș! Primele declarații ale noului președinte

Fostul portar Dănuţ Coman a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de preşedinte al echipei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă