30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăVideoDevotații se pregătesc pentru deschiderea templului din Ayodhya din India

Devotații se pregătesc pentru deschiderea templului din Ayodhya din India

Devotații purtând robe și costume colorate s-au turnat în Ayodhya, din India, vineri (19 ianuarie), înainte de marea deschidere a unuia dintre cele mai sfinte temple dedicate Lordului Ram, o zeitate adorată de milioane de hinduși, potrivit Reuters.

Ayodhya a făcut titluri internaționale în 1992, când o mulțime hindusă a distrus moscheea Babri – unde se află acum templul – spunând că a fost construit pe locul unui templu hindus anterior. Incidentul a declanșat revolte la nivel național în care au murit 2.000 de oameni, majoritatea musulmani.

În 2019, Curtea Supremă a predat pământul hindușilor după o luptă juridică prelungită, iar construcția templului a început în 2020.

Premierul Narendra Modi va prezida inaugurarea de luni (22 ianuarie) a Ram Mandir.

Ritualul focului sfânt se reia la fluviul Gange din India

Preoții au săvârșit marți (8 februarie), în orașul Varanasi din nordul Indiei, „Ganga Aarti”, ritualul focului sacru hindus de închinare către râul Gange, după o lună de la închiderea pentru cei credincioși din cauza coronavirusului.

O mulțime uriașă de credincioși s-a adunat la „Dasashwamedh Ghat”, situat pe malul râului Gange pentru a asista la „aarti”, unde un grup de preoți au efectuat ritualuri, însoțite de imnuri și clopote, pentru a o liniști pe Zeița Ganga, relatează Reuters.

Gange este unul dintre cele mai venerate râuri din lume. Este venerat de hinduși, care reprezintă aproximativ 80% din cei 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă