20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut...

Real Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut scor cu marea rivală

Real Madrid a învins-o fără drept de apel pe marea rivală FC Barcelona, cu scorul de 4-1, la Riad, și a cucerit a 13-a Supercupă a Spaniei din istorie.

Confruntarea cu numărul 256 dintre Real Madrid și FC Barcelona s-a disputat în Arabia Saudită, la Riad, pe stadionul Al-Awwal Park și a avut ca miză câștigarea Supercupei Spaniei. În fața a aproximativ 25.000 de spectatori, Real Madrid a făcut o demonstrație de forță în duelul cu marea rivală.

„Galacticii” au deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Vinicius, care a scăpat singur spre poartă și l-a învins pe Inaki Pena. Brazilianul a ales să celebreze golul în stilul lui Cristiano Ronaldo, chiar pe terenul pe care evoluează portughezul lui Al Nassr. Real și-a dublat avantajul în minutul 10, tot Vinicius, servit ideal în fața porții de Rodrygo.

Barcelona a replicat prin Ferran Torres, care a lovit bara transversală. Elevii lui Xavi au redus din handicap prin Robert Lewandowski, care a șutat superb din marginea careului de 16 metri, în minutul 32. Madrilenii au refăcut diferența de două goluri în minutul 37. Araujo l-a faultat în careu pe Vinicius, iar șeptarul lui Real a reușit reușit hat-trick-ul de la punctul cu var.

Real Madrid a mai punctat o dată și după pauză. În minutul 64, Rodrygo l-a executat pe Inaki Pena cu un șut din interiorul careului. Barcelona a evoluat în zece jucători din minutul 71, după ce Araujo a fost trimis la cabine pentru cumul de „galbene”.

La finalul meciului, Vinicius a explicat de ce a sărbătorit primul gol în stilul lui Ronaldo, chiar pe terenul unde evoluează „CR7”. „Acea celebrare a fost pentru Cristiano, care este idolul meu”, a declarat brazilianul lui Real Madrid.

În semifinale, Real Madrid trecuse de Atletico Madrid cu scorul de 5-3, după prelungiri, în timp ce Barcelona o învinsese pe Osasuna cu scorul de 2-0.

În acest sezon, cele două mari rivale s-au mai întâlnit o dată, în campionat, pe terenul Barcelonei. Atunci a câștigat tot Real, cu scorul de 2-1, grație „dublei” reușite de Jude Bellingham.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă