8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut...

Real Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut scor cu marea rivală

Real Madrid a învins-o fără drept de apel pe marea rivală FC Barcelona, cu scorul de 4-1, la Riad, și a cucerit a 13-a Supercupă a Spaniei din istorie.

Confruntarea cu numărul 256 dintre Real Madrid și FC Barcelona s-a disputat în Arabia Saudită, la Riad, pe stadionul Al-Awwal Park și a avut ca miză câștigarea Supercupei Spaniei. În fața a aproximativ 25.000 de spectatori, Real Madrid a făcut o demonstrație de forță în duelul cu marea rivală.

„Galacticii” au deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Vinicius, care a scăpat singur spre poartă și l-a învins pe Inaki Pena. Brazilianul a ales să celebreze golul în stilul lui Cristiano Ronaldo, chiar pe terenul pe care evoluează portughezul lui Al Nassr. Real și-a dublat avantajul în minutul 10, tot Vinicius, servit ideal în fața porții de Rodrygo.

Barcelona a replicat prin Ferran Torres, care a lovit bara transversală. Elevii lui Xavi au redus din handicap prin Robert Lewandowski, care a șutat superb din marginea careului de 16 metri, în minutul 32. Madrilenii au refăcut diferența de două goluri în minutul 37. Araujo l-a faultat în careu pe Vinicius, iar șeptarul lui Real a reușit reușit hat-trick-ul de la punctul cu var.

Real Madrid a mai punctat o dată și după pauză. În minutul 64, Rodrygo l-a executat pe Inaki Pena cu un șut din interiorul careului. Barcelona a evoluat în zece jucători din minutul 71, după ce Araujo a fost trimis la cabine pentru cumul de „galbene”.

La finalul meciului, Vinicius a explicat de ce a sărbătorit primul gol în stilul lui Ronaldo, chiar pe terenul unde evoluează „CR7”. „Acea celebrare a fost pentru Cristiano, care este idolul meu”, a declarat brazilianul lui Real Madrid.

În semifinale, Real Madrid trecuse de Atletico Madrid cu scorul de 5-3, după prelungiri, în timp ce Barcelona o învinsese pe Osasuna cu scorul de 2-0.

În acest sezon, cele două mari rivale s-au mai întâlnit o dată, în campionat, pe terenul Barcelonei. Atunci a câștigat tot Real, cu scorul de 2-1, grație „dublei” reușite de Jude Bellingham.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă