28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut...

Real Madrid a „pulverizat-o” pe Barcelona în Supercupa Spaniei. Galacticii au făcut scor cu marea rivală

Real Madrid a învins-o fără drept de apel pe marea rivală FC Barcelona, cu scorul de 4-1, la Riad, și a cucerit a 13-a Supercupă a Spaniei din istorie.

Confruntarea cu numărul 256 dintre Real Madrid și FC Barcelona s-a disputat în Arabia Saudită, la Riad, pe stadionul Al-Awwal Park și a avut ca miză câștigarea Supercupei Spaniei. În fața a aproximativ 25.000 de spectatori, Real Madrid a făcut o demonstrație de forță în duelul cu marea rivală.

„Galacticii” au deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Vinicius, care a scăpat singur spre poartă și l-a învins pe Inaki Pena. Brazilianul a ales să celebreze golul în stilul lui Cristiano Ronaldo, chiar pe terenul pe care evoluează portughezul lui Al Nassr. Real și-a dublat avantajul în minutul 10, tot Vinicius, servit ideal în fața porții de Rodrygo.

Barcelona a replicat prin Ferran Torres, care a lovit bara transversală. Elevii lui Xavi au redus din handicap prin Robert Lewandowski, care a șutat superb din marginea careului de 16 metri, în minutul 32. Madrilenii au refăcut diferența de două goluri în minutul 37. Araujo l-a faultat în careu pe Vinicius, iar șeptarul lui Real a reușit reușit hat-trick-ul de la punctul cu var.

Real Madrid a mai punctat o dată și după pauză. În minutul 64, Rodrygo l-a executat pe Inaki Pena cu un șut din interiorul careului. Barcelona a evoluat în zece jucători din minutul 71, după ce Araujo a fost trimis la cabine pentru cumul de „galbene”.

La finalul meciului, Vinicius a explicat de ce a sărbătorit primul gol în stilul lui Ronaldo, chiar pe terenul unde evoluează „CR7”. „Acea celebrare a fost pentru Cristiano, care este idolul meu”, a declarat brazilianul lui Real Madrid.

În semifinale, Real Madrid trecuse de Atletico Madrid cu scorul de 5-3, după prelungiri, în timp ce Barcelona o învinsese pe Osasuna cu scorul de 2-0.

În acest sezon, cele două mari rivale s-au mai întâlnit o dată, în campionat, pe terenul Barcelonei. Atunci a câștigat tot Real, cu scorul de 2-1, grație „dublei” reușite de Jude Bellingham.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă