12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Japonia simulează un atac din partea Chinei

VIDEO. Japonia simulează un atac din partea Chinei

Pușcașii marini japonezi în vehicule de amfibii asalt au luat cu asalt duminică (19 noiembrie) o plajă insulară de la marginea Mării Chinei de Est, într-un atac simulat pentru a alunga invadatorii de pe un teritoriu pe care Tokyo îl consideră ca fiind vulnerabil la un atac din partea Chinei.

Vehiculele de amfibii asalt ale Forțelor de autoapărare terestre au fost lansate de pe două nave de debarcare ale Forțelor maritime de autoapărare ancorate în larg și au debarcat pe insula Tokunoshima din sud-vestul Chinei.

„Scopul este de a arăta că, dacă există o situație de urgență rezultată în urma unui atac împotriva țării noastre, putem menține și îmbunătăți operațiunile în acest scenariu”, a declarat generalul Yoshihide Yoshida, șeful Statului Major al Statului Major al Forțelor de Autoapărare, după ce a observat exercițiul.

Este probabil ca amploarea și ritmul exercițiilor militare din Japonia să crească în următorii ani, inclusiv cu forțele americane, după ce, în decembrie, premierul Fumio Kishida a dezvăluit cea mai mare consolidare militară a țării de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, cu promisiunea de a dubla cheltuielile pentru apărare în cinci ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă