16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalCel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Cel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Majoritatea deceselor au fost cauzate de şuvoaiele venite de pe versanţi şi de vântul care a bătut cu o viteză foarte mare, a indicat Reema Zuberi, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, citată de dpa.

Circa 150 de răniţi au fost trataţi la spital, unde responsabilii au declarat starea de urgenţă.

Provincia nord-vestică Khyber-Pakhtunkhwa şi cea sud-vestică Belucistan au fost cel mai grav afectate de inundaţii, mai multe oraşe fiind inundate, a adăugat Zuberi.

Militarii şi echipele de salvare evacuează sinistraţii din mai multe oraşe şi sate din Belucistan, a declarat Mohamed Younas, unul din membrii echipelor de salvare.

Culturile de grâu şi sute de hectare de teren au fost distruse în provincia centrală Punjab, cunoscută ca grânarul Pakistanului.

Sute de săteni au fost evacuaţi din regiunea Dera Ghazi Khan din aceeaşi provincie, pe măsură ce largi porţiuni de teren au fost inundate, a declarat şeful poliţiei locale Haroon Rashid.

Guvernul a pus în alertă armata şi agenţiile de asistenţă umanitară, în condiţiile în care meteorologii au prognozat că ploile vor continua, a indicat ministrul informaţiilor Fawad Chaudhry.

Inundaţiile lovesc de obicei Asia de Sud în sezonul musonului, care începe în luna iulie şi durează până la sfârşitul lui august. Experţii atribuie aceste ploi neprevăzute încălzirii globale.

Intemperiile ucid anual sute de oameni în Pakistan, ameninţat de schimbările climatice, dată fiind proximitatea sa de China şi India, două ţări extrem de industrializate.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă