16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Un cutremur mortal a lovit vestul Nepalului

VIDEO. Un cutremur mortal a lovit vestul Nepalului

Echipele de salvare din Nepal au început sâmbătă să caute printre dărâmăturile caselor prăbușite supraviețuitori, după ce cel mai grav cutremur din ultimii opt ani. În jur de 137 de persoane au fost ucise și a zguduit clădiri până la New Delhi.

Cutremurul a lovit regiunea Jajarkot, în vestul națiunii himalayene, vineri, la ora 23:47 (18:02 GMT), cu o magnitudine de 6,4, a declarat Centrul Național Seismologic din Nepal. Centrul german de cercetare pentru geosciințe l-a măsurat la 5,7, iar U.S. Geological Survey la 5,6.

Oficialii se tem că numărul morților ar putea crește, deoarece primii respondenți au ajuns în zona colinară din apropierea epicentrului, la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu, abia sâmbătă dimineața și au început să caute supraviețuitori.

Cutremurul este cel mai sângeros din 2015, când aproximativ 9.000 de persoane au fost ucise în alte două cutremure. Orașe întregi, temple vechi de secole și alte situri istorice au fost atunci distruse. De altfel, peste un milion de case au fost și ele distruse.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă