27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăVideoVIDEO. Biden: "Tăcerea înseamnă complicitate"

VIDEO. Biden: “Tăcerea înseamnă complicitate”

Președintele american Joe Biden a condamnat sâmbătă (14 octombrie) antisemitismul, islamofobia, transfobia și homofobia și i-a îndemnat pe americani să se opună cu îndrăzneală urii de toate felurile.

“Toate au legătură”, a declarat Biden într-un discurs rostit la dineul național al Human Rights Campaign, cel mai mare grup de lobby pentru lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali în Statele Unite, cu peste 700,000 de membri și suporteri. “Ura gratuită față de un grup lasă loc pentru și mai multă ură față de mai multe grupuri, mai des, cu promptitudine.”

Președintele s-a referit la atacul de săptămâna trecută al Hamas asupra teritoriului israelian ca fiind o manifestare a urii care a luat viața a cel puțin 1.300 de persoane, inclusiv 27 de americani.

El a numit Statele Unite “o mare națiune” formată din “oameni buni”, dar a adăugat: “Deși suntem oameni buni, trebuie să ne ridicăm și să strigăm. Nu puteți să tăceți. Tăcerea este complicitate”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Măsură drastică la întâlnirea OSCE de la București: MAE nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București, transmite...

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...
Ultima oră
Pe aceeași temă