20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen: "Europa este alături de Israel"

Ursula von der Leyen: “Europa este alături de Israel”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat sprijinul Europei față de Israel și a afirmat că Israelul are dreptul de a se apăra împotriva “atrocităților comise de Hamas”.

“Acesta este cel mai abominabil atac împotriva evreilor după Holocaust încoace”, a declarat ea la Tel Aviv, după ce a vizitat kibbutzul Kfar Aza, unde luptători ai mişcării palestiniene Hamas au ucis zeci de civili, notează Agerpres.

“Am crezut că nu se va mai repeta niciodată, dar exact asta s-a întâmplat. În faţa acestei tragedii de nedescris, nu există decât un singur răspuns posibil: Europa este alături de Israel. Iar Israelul are dreptul să se apere!”, a afirmat şefa executivului european.

“Trebuie să spunem pe nume atrocităţilor comise de Hamas. Este vorba de terorism. Este un act de război”, a subliniat ea, afirmând că “Hamas este singurul responsabil pentru ceea ce se întâmplă”.

“Ştiu că reacţia Israelului va arăta că este o democraţie”, a adăugat Von der Leyen, care s-a deplasat în Israel împreună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă