14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSănătateCine crede că resticționarea circulației la ora 22 nu va schimba comportamentul...

Cine crede că resticționarea circulației la ora 22 nu va schimba comportamentul oamenilor

Alexandru Rafila a declarat, miercuri seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 se explică prin dorința de a scurta timpul de interacțiune între oameni, la fel cum Franța a interzis ieșirile după ora 18.00.

Pe de altă parte, spune Rafila, autoritățile iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le mai respectă din cauza oboselii pandemice: Soluția nu e să impui lucruri care sunt și mai greu de respectat”.

În ce privește un așa-zis „bilanț de un an al pandemiei”, Rafila a spus că este cea mai serioasă amenințare la adresa sănătății publice din 1918 încoace, cu mențiunea că acum resursele sunt diferite și au apărut vaccinurile.

Adaptarea la pandemie a fost o mare provocare pentru multe sisteme

„Din punctul ăsta de vedere – al sistemului de sănătate, al cercetării – cred că a fost o mare provocare. Foarte multe sisteme s-au adaptat și reușesc să funcționeze destul de bine în pandemie, a apărut munca de acasă, care, din punctul de vedere al angajatorului, poate fi convenabilă, eficientă, dar care este la fel ca și învățământul online: rupe elemente importante din viața noastră socială. În educație, copiii care au stat foarte mult timp acasă refuză să iasă acum din case, să se joace. La fel se poate întâmplă cu cadrele didactice. Aceste exemple nu trebuie să ne modifice viața așa de mult. Cred în anii următori va exista o analiză critică și aceste lucruri dezvoltate din timpul pandemiei nu vor continua, nu trebuie exagerat cu activitatea din casă”, a spus Rafila.

În opinia medicului, adaptarea copiilor la acest sistem nu este „o adaptare sănătoasă”, deoarece dezvoltarea fizică și mintală a copiilor este la fel de importantă ca procesul educațional: „Măsurile exagerate afectează direct copilul și duc la o respingere a măsurilor de rutină. Vrem să continuăm pandemia cu măsuri exagerate și oamenii refuză”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă