13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Cinci membri ai unei familii arabe au fost împușcați mortal

Israel: Cinci membri ai unei familii arabe au fost împușcați mortal

Cinci membri ai unei familii arabe au fost împușcați mortal în locuința lor din Israel, a anunțat miercuri poliția, în cel mai recent val de crime în comunitățile arabe din Israel, care a atins un nou vârf în acest an, notează Reuters.

Tragedia a avut loc în orașul nordic Basmat Tab’un.

Peste 180 de cetățeni arabi din Israel au fost uciși începând din ianuarie – un record al ultimilor șapte ani – într-un val de omoruri care a continuat nestingherit. Guvernul naționalist-religios al premierului Benjamin Netanyahu este acuzat că a ignorat vărsarea de sânge.

„Israelul are abilitățile necesare, guvernul israelian înțelege ce trebuie făcut, toată lumea înțelege ce trebuie făcut, pur și simplu nu există voință”, a declarat Mansour Abbas, liderul unuia dintre partidele care reprezintă minoritatea arabă din Israel.

Primarii arabi au acuzat guvernul și poliția că își neglijează în mod deliberat comunitățile și că permit infractorilor să acționeze liberi. Aceștia au refuzat să colaboreze cu ministrul de extremă-dreapta al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, care a fost condamnat în trecut pentru susținere a terorismului și incitare anti-arabă, și au cerut ca Netanyahu să intervină în locul acestuia.

În condițiile în care Israelul se confruntă cu cea mai gravă criză politică din ultimele decenii, din cauza eforturilor lui Netanyahu de a promova schimbări care provoacă diviziuni în sistemul judiciar, cetățenii arabi spun că guvernul trebuie să fie mult mai atent la astfel de practici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă