22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăEconomieAutoErdogan l-a invitat la Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în...

Erdogan l-a invitat la Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a cerut lui Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a anunțat luni direcția de comunicații a țării.

Acesta l-a citat pe Musk spunând că mulți furnizori turci lucrează deja cu Tesla și că Turcia a fost printre cei mai importanți candidați pentru următoarea sa fabrică.

Erdogan se află în SUA pentru a participa la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Acesta a mai spus în timpul întâlnirii că Turcia este deschisă cooperării în domeniul inteligenței artificiale și Starlink, compania de internet prin satelit a companiei SpaceX de la Musk, a spus direcția de comunicații. De altfel, Erdogan l-a citat pe Musk spunând că SpaceX dorește să colaboreze cu autoritățile turce pentru a obține licența necesară pentru a oferi servicii prin satelit Starlink în Turcia.

De asemenea, a mai spus că Erdogan l-a invitat pe Musk să participe la festivalul aerospațial și tehnologic turc Teknofest din Izmir la sfârșitul lunii septembrie și l-a citat pe Musk spunând că va participa cu plăcere.

De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni în California cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Musk a postat pe platforma de socializare X că discuțiile lor se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale.

În august, Tesla și-a exprimat interesul pentru construirea unei fabrici în India care să producă un vehicul electric la preț redus.

Tesla are în prezent șase fabrici și construiește o a șaptea în Mexic, în nordul statului Nuevo Leon, parte a eforturilor producătorului auto de a-și extinde amprenta globală.

Musk a spus în mai că Tesla va alege probabil o locație pentru o nouă fabrică până la sfârșitul acestui an.

Acțiunile Tesla au crescut cu 123% în acest an, iar producătorul de automobile a declarat sâmbătă că a produs cea de-a 5 milioane de mașini.

Pe lângă conducerea Tesla, Musk a cumpărat și X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, pentru 44 de miliarde de dolari în 2022.

În timp ce se descrie drept un absolutist al libertății de exprimare, Musk a respectat unele solicitări ale guvernului turc de a cenzura conținutul din țară. În alte cazuri, compania de social media s-a opus ordinelor instanțelor turcești.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă