15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: SUA îndeamnă la utilizarea pe scară largă a vaccinurilor actualizate COVID-19

VIDEO: SUA îndeamnă la utilizarea pe scară largă a vaccinurilor actualizate COVID-19

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a aprobat marți (12 septembrie) utilizarea pe scară largă a vaccinurilor actualizate COVID-19, în timp ce țara se pregătește să înceapă o campanie de vaccinare în câteva zile.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA (CDC) au îndemnat la o utilizare pe scară largă a vaccinurilor actualizate COVID-19, în timp ce țara se pregătește să înceapă o campanie de vaccinare în câteva zile.

Decizia îi vizează pe toți cei cu vârste de la șase luni în sus.

Directorul CDC, Mandy Cohen, a semnat decizia marți, după ce consilierii de top din cadrul agenției s-au întâlnit și au votat cu 13-1 recomandând vaccinurile de la Pfizer, BioNTech SE și Moderna.

Injecțiile vizează noua variantă XBB.1.5, care este tulpina COVID dominantă în SUA.

Utilizarea pe scară largă a vaccinurilor COVID în SUA diferă de ceea ce au făcut țările europene, care acordă prioritate persoanelor în vârstă și grupurilor selectate.

Infecțiile și spitalizările cu COVID au crescut în SUA, Europa și Asia, dar rămân mult sub vârfurile anterioare.

Decesele sunt relativ scăzute în SUA – aproximativ 2.000 au fost raportate luna trecută – deși țara a înregistrat 1,1 milioane de decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă