10.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăOp & EdRău a ajuns America, să voteze un “penal?!“

Rău a ajuns America, să voteze un “penal?!“

Șase mâni ridicate, din opt participanți la dezbaterea preelectorală din Partidul Republican, au votat pentru susținerea lui Donald Trump, chiar dacă acesta va fi condamnat. Democrații strigă rușine, republicanii cred că justiția s-a politizat, iar soluțiile date de magistrați sunt răzbunări. Va aplica sistemul de peste Ocean „soluția Dragnea” sau mulțimea le va răsturna masa-n cap? Sunt, totuși, optsute de milioane de arme în SUA. Nimeni nu riscă un război civil.  

Dezbaterea a avut loc pe Fox News, televiziune care s-a predat regimentului, cum am spune noi, în timp ce Trump a reușit să adune un record de două sute de milioane de spectatori, în timpul interviului cu Tucker Carslon. Apoi, s-a predat în Atlanta. Fotografiat și amprentat de șerif, cântărit și măsurat, la fel ca oricare deținut, a stat puțin timp în pușcărie, scăpând după ce-a achitat cauțiunea de 200.000 de dolari.

“Doar eu pot scăpa America de comunism!” a strigat de pe scara avionului.

citește și: Reporter “România liberă:” Supraviețuitor al infernului de la Crevedia

E pentru prima oară în istorie, când un partid – în majoritatea sa – este împotriva instituțiilor fundamentale ale SUA.

Vom analiza și interviul de pe platforma X. Este acesta al unui învingător sau al unui învins?

Desen de Ștefan Popa Popa’S

Dar până atunci, nu putem să nu remarcăm spritul de frondă al susținătorilor săi – MAGA (care compune 2/3 din voturile republicane) – la apariția fotografiei de identificare. “E penal?” Nu s-au auzit asemenea voci! Dar încă nu e târziu ca Deep State-ul, care a făcut Maidanul, Primăverile arabe, protestele mânuțelor galbene în România, să scoată în stradă gleznuțele moi și năsucurile pudrate, steagurile curcubeu, rebelii planetei, vajnicii trosnitori de peturi în asfalt! Dar, în acea situație războiul civil ar fi garantat. Să nu uităm, Garda Națională, un fel de jandarmerie, e dominată de simpatizanții lui Trump.

„Aiasta nu se poate!”

O să vă întrebați: cum de s-au putut umili Mike Pence, fostul vicepreședinte al SUA de pe timpul lui Trump, care a pactizat cu sistemul și Nikki Haley, prima femeie guvernator a Carolinei de Sud, Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, să susțină în continuare un „penal”? Ar fi avut pretenții la nominalizare din partea republicanilor pentru candidatura la prezidențiale – acum sau în viitor – dar disonanța cognitivă li s-a văzut pe față. Parcă le-a căzut cerul în cap sau au mâncat broaște râioase. Printr-o comparație, deloc răutăcioasă, să-l vedem pe Marcel Ciolacu ridicând mâna pentru candidatura lui Liviu Dragnea la președinție. Vorba lui Lascăr Catargiu, premierului ucis în Dealul Mitropoliei, către regele Carol I “aiasta nu se poate!”

De ce să nu se poată? Fiindcă România a intrat mai demult în sfera Împărăției întunericului, a mânuitorilor de umbre din peșteră.

Laboratorul România, încă n-a virusat America

Cu grația aleșilor, care încă mai cred că ei nu o pot păți, în România purtătorului de șapcă americană, s-a votat o lege, ce interzice celor condamnați penal să candideze la vreo funcție în stat.

Când am spus că lupta anticorupție e un experiment al laboratoarelor americane de control total al politicienilor și al factorilor de decizie, mi s-au ridicat tomuri de injurii și de blăstămății!

Deep State-ul, împreună cu serviciile secrete românești, a organizat cea mai odioasă acțiune de trecere a scenei politice de la democrație, la sclavagism.

Ce sunt azi politicienii români decât niște servitori triști ai hegemonului? De frica DNA sau a DIICOT sunt în stare să treacă orice lege scrisă de ambasade sau de corporațiile din Big 10.

Cred că n-ați uitat baletul mânuțelor cu însemnele justiției din România? De tinerii frumoși și liberi care voiau o țară ca afară? De ce vajnicii apărători ai democrației nu mai mărșăluiesc pe străzi? S-au scumpit ghetuțele sau nu mai există ordin pe unitate de “ieșeală?”

Magistrații vor să-l târască spre al Paisprezecelea Amendament

Magistrații (in)dependenți (la ei procurorii și judecătorii sunt numiți politic, nu ca la noi de societatea în civil) i-au formulat lui Trump zeci de capete de acuzare, până au ajuns la găselnița “a instigat la rebeliune” – acțiune condamnată de al Paisprezecelea Amendament al Constituției americane.

Fac orice doar să-l ducă pe Donald Trump la închisoare, unde nu poate vorbi, dar poate alege și a fi ales.

Părinții fondatori ai Americii nu au prevăzut grozăvia ca un deținut, fie el și politic, să fie susținut de unul dintre cele două mari partide în cursa prezidențială.

Am lăsat mai la urmă comentariul despre interviul dat lui Tucker Carlson, pentru a fixa în mintea cititorului cadrul scenei sau înscenării, mai bine spus.

Un președinte Biden, tot mai dependent de proptele de sistem, o sumedenie de industriași hulpavi din industria apărării, o societate polarizată la extrem, cenzura, apariția omului nou (visul de aur al comunismului), o lipsă de competiție reală între prezumtivii candidați, aceasta este descrierea pe scurt a tabloului Americii de azi. Mai e ceva de adăugat?

Interviul lui Trump, luat de Tucker Carlson, a spart audiențele

Interviul lui Trump a fost unul de victimizare. În faza actuală nici nu avea de ales. A rămas la vechea sa marotă cu zidul de la granița cu Mexicul. Niciun proiect serior pentru America de mâine. Și-a atacat dur adversarii. I-a făcut praf. Mai sunt paisprezece luni până la alegerile prezidențiale din 2024. El se adresează doar nucleului său dur, care reprezintă doar 2/3 din electoratul republicanilor. Deci, n-ar putea câștiga un nou mandat. Nu are de unde culege voturi în plus.

Generațiile vechi se duc, vin din urmă noile generații. Tefeliștii americani sunt tot mai mulți. Ei sunt seduși de noile ideologii.

Nori sumbri coboară peste America, obligată să voteze un „penal.” Nicio congressman n-ar avea curajul să propună legea instrumentată deja, în Gubernia numită România, care să interzică penalilor să fie aleși. Ar fi război civil și sfârșitul celei mai redutabile democrații.

Putem spune liniștiți, exact ca-n comunism: când la noi e zi, la ei e noapte?

VOCILE LUMII

David Firestone

Editorialist al the “New York Times”

“Șase oameni, care doresc ei înșiși să conducă națiunea americană, cred că ar fi bine să aibă un penal în funcția de președinte. Aceștia nu ar fi deranjați să-l vadă pe domnul Trump, stând pe treptele Capitoliului, în 2025, pentru depunerea jurământului că va respecta Constituția, indiferent dacă ar fi condamnat de jurați pentru încălcarea aceleiași Constituții pentru conspirație – cum vreți? – pentru obstrucționarea justiției, mințirea guvernului SUA, și asmuțirea populației,” scrie David Fireston, editorialist al the New York Times.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!
Editorialele mele și pe Telegram!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

SUA și-ar putea redeschide joi ambasada de la Kiev

Statele Unite se aşteaptă ca ambasada americană la Kiev să revină la operaţiunile normale joi după o alertă de securitate, le-a declarat miercuri reporterilor...

Ministrul Apărării al Chinei i-a refuzat o întâlnire șefului Pentagonului la o reuniune ASEAN

Ministrul apărării al Chinei, Dong Jun, a refuzat o întâlnire cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din...

SUA și-ar putea redeschide joi ambasada de la Kiev

Statele Unite se aşteaptă ca ambasada americană la Kiev să revină la operaţiunile normale joi după o alertă de securitate, le-a declarat miercuri reporterilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă