25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportTottenham se califică dramatic în finala Ligii Campionilor, după 3-2 cu Ajax

Tottenham se califică dramatic în finala Ligii Campionilor, după 3-2 cu Ajax

Tottenham, ca şi Liverpool în prima semifinală, a avut o revenire istorică la Johan Cruijff Arena, după 0-1 în meciul tur şi 0-2 la pauză.

Ajax, care le-a eliminat pe Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi pe Juventus Torino, a condus prin golurile marcate de Matthijs de Ligt (5), Hakim Ziyech (35), însă londonezii au reuşit o repriză secundă de excepţie, marcând de trei ori prin brazilianul Lucas Moura (55, 59, 90+6).

”Lăncierii” au deschis scorul rapid, prin tânărul lor căpitan De Ligt (5), în urma unui corner, dar Tottenham a fost aproape de egalare un minut mai târziu, când sud-coreeanul Son a trimis în bară.

Fiecare formaţie a avut câte o ocazie, oaspeţii prin Eriksen (24), iar olandezii prin Tadic (30). În cele din urmă, vicecampioana Olandei a reuşit şi golul al doilea, prin marocanul Hakim Ziyech (35), şi se părea că se îndreaptă spre o calificare meritată în finală.

Repriza secundă a arătat o echipă Tottenham complet schimbată ca atitudine şi determinare, iar oaspeţii au reuşit egalarea în decurs de un sfert de oră. Mai întâi, Onana s-a opus la un şut al lui Son (53), după care brazilianul Lucas Moura a punctat de două ori într-un spaţiu de cinci minute (55, 59).

Meciul a fost în continuare alert, cu faze pe contre, la o poartă şi cealaltă, cu Tottenham arătând un plus de încredere şi voinţă şi cu Ajax suferind din punct de vedere fizic.

Marocanul Zyiech a risipit trei mari ocazii de gol, care ar fi putut tranşa soarta calificării, însă mingea expediată de el a trecut milimetric pe lângă poartă (63), a nimerit bara (79) sau a fost respinsă de portarul Lloris (90+3).

Tottenham a avut şi ea ocazii mari de gol, dar De Ligt (64) i-a blocat pe rând pe Llorente şi Moura, Vertonghen (87) a trimis în bară, iar reluarea a fost respinsă de Veltman de pe linia porţii, pentru ca Son să şuteze din unghi peste poartă (87).

În finala programată pe 1 iunie, la Madrid, pe Wanda Metrpolitano, Tottenham o va întâlni pe Liverpool, care a reuşit şi ea o revenire istorică în faţa Barcelonei, câştigând marţi seara cu 4-0 pe Anfield, după 0-3 pe Camp Nou.

Pentru Tottenham va fi prima finală de Champions League din istoria sa. Va fi a doua finală engleză din istoria competiţiei, după cea din 2008, când s-au înfruntat Manchester United şi Chelsea.

Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...
Ultima oră
Pe aceeași temă