17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO: Prigozhin din Rusia postează primul videoclip de la revoltă

VIDEO: Prigozhin din Rusia postează primul videoclip de la revoltă

Șeful mercenarilor ruși Evgheni Prigojin a postat primul său videoclip de când a condus o revoltă de scurtă durată la sfârșitul lunii iunie. Este o filmare posibil realizată în Africa și circulă pe canalele Telegram afiliate grupului Wagner, luni (21 august). Reuters nu a reușit să verifice data înregistrării video.

Prigozhin este văzut într-o zonă deșertică, camuflat și cu o pușcă în mâini. În depărtare, se văd mai mulți bărbați înarmați și o camionetă.

„Temperatura este de +50 – totul așa cum ne place. PMC Wagner face ca Rusia să fie și mai mare pe toate continentele, iar Africa – mai liberă. Dreptate și fericire – pentru poporul african, facem viața un coșmar pentru ISIS și Al-Qaeda și alți bandiți”, spune Prigozhin.

El spune apoi că Wagner recrutează oameni și că grupul „va îndeplini sarcinile care au fost stabilite”. Videoclipul este însoțit de un număr de telefon pentru cei care doresc să se alăture grupului.

Viitorul lui Wagner și al lui Prigozhin a fost neclar de când acesta a condus o scurtă revoltă împotriva instituției ruse de apărare la sfârșitul lunii iunie, iar Kremlinul a declarat că el și unii dintre luptătorii săi – care au luptat în unele dintre cele mai aprige bătălii din războiul din Ucraina – vor pleca în Belarus.

De la revoltă, unii luptători Wagner s-au mutat în Belarus și au început să antreneze armata de acolo. În comentariile publicate la sfârșitul lunii iulie, Prigozhin a mai spus că Wagner este pregătit să își sporească și mai mult prezența în Africa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

Prognoza de creștere economică pentru 2024, revizuită la 2,8%; inflația estimată la 4,5% și deficitul comercial în creștere

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2024, reducând estimarea de la 3,4% la 2,8%. Conform...

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...
Ultima oră
Pe aceeași temă