15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: SUA așteaptă vești de la Pyongyang în legătură cu Travis King

VIDEO: SUA așteaptă vești de la Pyongyang în legătură cu Travis King

Statele Unite nu au primit încă niciun răspuns din partea Coreei de Nord la eforturile sale continue de a lua legătura cu soldatul Travis King, a declarat miercuri, 16 august, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

Presa de stat din Pyongyang a recunoscut miercuri pentru prima dată trecerea soldatului american din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a publicat un raport al presei de stat potrivit căruia acesta a mărturisit că a intrat ilegal și deliberat în Nord, mânat de “sentimente rele împotriva maltratării inumane și a discriminării rasiale în cadrul armatei americane” și de dezamăgirea față de inegalitatea din societatea americană.

Afirmația Coreei de Nord potrivit căreia King a fugit de rasismul și abuzurile din America vine în contextul în care Pyongyangul respinge criticile Washingtonului privind situația drepturilor omului din Nord.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă