17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăVideoMai mulți susținători ai unor partide politice s-au ciocnit cu poliția în...

Mai mulți susținători ai unor partide politice s-au ciocnit cu poliția în Bangladesh

Mai mulți susținători ai unor partide politice s-au ciocnit cu polișia în Bangladesh, nemulțumiți de activitatea guvernului.

Mitingurile organizate de Partidul Naționalist din Bangladesh (BNP), de opoziție, sâmbătă (29 iulie), au devenit violente după ce susținătorii partidului de guvernământ au convocat un miting, iar poliția a încercat să mențină pacea pe străzile din Dhaka, potrivit Reuters.

Autobuze și anvelope au fost incendiate la intrarea pe drumul din Dhaka, în timp ce opoziția a cerut guvernului să demisioneze și să stabilească un guvern interimar înainte de viitoarele alegeri naționale. Guvernul premierului Sheikh Hasina a respins aceste apeluri.

Vineri (28 iulie) zeci de mii de susținători BNP din toate regiunile au umplut străzile în semn de protest.

Mii de oameni se îmbarcă cu feriboturile în Dhaka pentru călătoria de Eid

Mii de oameni s-au îmbarcat cu feriboturile şi trenurile în Dhaka marţi (27 iunie) pentru a sărbători Eid al-Adha, departe de capitala statului Bangladesh, împreună cu familiile lor.

Oamenii s-au înghesuit la chei, gară și autobuz pentru a părăsi orașul, înfruntând uneori ploile puternice, potrivit Reuters.

Eid al-Adha este una dintre cele două sărbători principale ale islamului și marchează pelerinajul anual Haj, când musulmanii își sacrifică animalele pentru a comemora voința lui Ibrahim, sau Avraam, de a-și sacrifica fiul la porunca lui Dumnezeu, împărțind adesea carnea săracilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă