11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Mii de persoane protestează împotriva revizuirii judiciare

VIDEO: Mii de persoane protestează împotriva revizuirii judiciare

Mii de israelieni care se opun revizuirii judiciare a prim-ministrului Benjamin Netanyahu au mărșăluit în Ierusalim sâmbătă (22 iulie), în timp ce presiunea crește asupra coaliției sale de dreapta pentru a anula un nou proiect de lege al Curții Supreme care va fi votat în zilele următoare.

Purtând steaguri israeliene albastre și albe, o coloană de protestatari lungi de câțiva kilometri a mărșăluit de-a lungul autostrăzii principale spre Ierusalim, sub un soare arzător de vară, în sunetele bătărilor de tobe și scandările și uralele antiguvernamentale.

Protestatarii se plimbă de zile întregi, campează peste noapte și adesea întâlnesc localnici care oferă mâncare și băutură.

Aceștia plănuiesc să se adune în afara parlamentului înaintea unei dezbateri de duminică și a votului ulterior asupra proiectului de lege, care ar limita competențele Curții Supreme de a anula deciziile guvernamentale sau ministeriale „nerezonabile”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă