11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalAtac armat în Israel. Cel puțin 8 victime

Atac armat în Israel. Cel puțin 8 victime

Opt persoane au fost rănite marţi după ce o maşină a intrat în trecători, iar apoi, atacatorul, despre care se crede că este un palestinian din Cisiordania ocupată, a ieşit din vehicul şi a înjunghiat câteva persoane. Poliţia israeliană a calificat incidentul drept terorist şi a precizat că autorul a fost ucis, relatează Times of Israel.

Atacatorul a intrat cu o camionetă în oamenii aflaţi pe un trotuar de pe strada Pinchas Rosen din Tel Aviv, apoi a coborât şi a înjunghiat alte persoane, potrivit poliţiei.

Trei dintre victime se află în stare gravă, două sunt în stare moderată, iar alte două au suferit răni uşoare, potrivit poliţiei.

YouTube video

O înregistrare video care circulă pe internet arată o camionetă care urcă pe un trotuar din apropierea unui mall şi intră pe o pistă de biciclete. Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă Magen David Adom a declarat că unii dintre cei răniţi aveau răni de cuţit.

Suspectul a fost “neutralizat” de un civil care a intervenit primul, a precizat poliţia. Un medic care l-a examinat la faţa locului a declarat pentru radio Kan din Israel că acesta a fost împuşcat mortal.

Potrivit Times of Israel, organizaţia Hamas, cu sediul în Gaza, a spus că atacul a fost o “răzbunare eroică pentru operaţiunea militară din Jenin”, referindu-se la o operaţiune militară majoră în oraşul din Cisiordania, lansată de Israel luni dimineaţă devreme.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă