11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieANAF își propune înființarea Școlii de Fiscalitate

ANAF își propune înființarea Școlii de Fiscalitate

De asemenea, instituția vrea realizarea unor programe comune de formare profesională a angajaţilor din sistemul fiscal împreună cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, Camera Consultanţilor Fiscali, Academia de Studii Economice şi cu alte unităţi de învăţământ superior de profil.

Potrivit Strategiei pentru perioada 2021 – 2024, Şcoala de Fiscalitate îşi propune să atragă lectori de înalt nivel profesional şi academic în susţinerea scopului său de a livra cursuri de pregătire profesională, formare a funcţionarilor publici aflaţi la început de carieră, efectuarea de studii şi cercetare ştiinţifică în domeniul fiscalităţii, organizarea de seminarii şi comunicări ştiinţifice.

De asemenea, instituţia propune o tranziţie spre un mediu de lucru flexibil (de la distanţă, de la sediu sau hibrid) şi preponderent digital care să permită îndeplinirea atribuţiilor utilizând sisteme de identificare digitală, inclusiv semnătura electronică.

„Creşterea capacităţii şi adaptabilităţii în utilizarea soluţiilor tehnologice va îmbunătăţi eficienţa şi va reduce birocraţia pe diverse paliere organizaţionale”, se arată în documentul citat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat trei dintre strategiile ce vor fi implementate pe parcursul următorilor ani, respectiv Strategia ANAF pentru perioada 2021-2024, Strategia de digitalizare (2021 – 2025) şi Planul de comunicare (2021).

Strategia ANAF 2021-2024 vizează două aspecte majore pentru activitatea organizaţiei: digitalizarea instituţiei şi îmbunătăţirea serviciilor oferite. 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă