18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiProtestele de Ziua Muncii รฎn รฎntreaga lume

Protestele de Ziua Muncii รฎn รฎntreaga lume

Protestele de Ziua Muncii au devenit o obiศ™nuinศ›ฤƒ รฎn รฎntreaga lume, iar luna Zilei Muncii este marcatฤƒ de cele mai multe ori prin acest tip de manifestฤƒri, potrivit Reuters.

Din Turcia pรขnฤƒ รฎn Coreea de Sud, iatฤƒ un rezumat al principalelor demonstraศ›ii de Ziua de 1 Mai din รฎntreaga lume.

Lucrฤƒtorii din รฎntreaga lume se alฤƒturฤƒ manifestฤƒrilor lunii Zilei Muncii sau Zilei de 1 Mai, prin proteste รฎn locaศ›ii ca Paris, Franศ›a, Istanbul, Turcia,ย  Seul, Coreea de Sud sau Manilla รฎn Filipine.

VIDEO: Poliศ›ia din Paris se luptฤƒ cu anarhiศ™tii la mitingul de Ziua Muncii

Poliศ›ia francezฤƒ s-a ciocnit cu anarhiศ™ti รฎmbrฤƒcaศ›i รฎn negru la Paris ศ™i รฎn alte oraศ™e mari รฎn timpul protestelor organizate de sindicate รฎmpotriva creศ™terii vรขrstei de pensionare de cฤƒtre preศ™edintele Emmanuel Macron. Muncitorii s-au alฤƒturat mitingurilor de Ziua Muncii din รฎntreaga Europฤƒ.

รŽn capitala Franศ›ei, poliศ›ia a fost lovitฤƒ cu diverse obiecte, au fost incendiate ศ™i staศ›iile de autobuz ศ™i au fost distruse chiar รฎn momentul รฎn care marศ™ul condus de sindicate a pornit din Place de la Republique, รฎn centrul oraศ™ului.

Popularitatea lui Macron s-a prฤƒbuศ™it aproape de minimele record atinse รฎn timpul crizei โ€žvestelor galbeneโ€, dupฤƒ ce a respins sindicatele ศ™i grevele multisectoriale ศ™i a ridicat vรขrsta de pensionare cu doi ani, la 64 de ani.

Mฤƒsura a cristalizat nemulศ›umirea faศ›ฤƒ de un preศ™edinte perceput de mulศ›i ca fiind indiferent faศ›ฤƒ de creศ™terea traiului de zi cu zi, iar Macron e รฎntรขmpinat cu huiduieli, atunci cรขnd se รฎntรขlneศ™te cu cetฤƒศ›enii la evenimente publice.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ