19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSocialEvenimentCutremur cu magnitudinea de 3,6 în judeţul Buzău. Seismul s-a produs în...

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 în judeţul Buzău. Seismul s-a produs în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 pe Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora 6:13, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 142 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 55 km nord-vest de Buzău, 59 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 60 km est de Braşov, 68 km vest de Focşani, 68 km nord-est de Ploieşti şi 96 km nord-est de Târgovişte.

De la începutul lunii aprilie, în zonele seismice Vrancea şi Oltenia au avut loc 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă