13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalAvioane NATO au interceptat trei avioane de recunoaștere rusești deasupra Mării Baltice

Avioane NATO au interceptat trei avioane de recunoaștere rusești deasupra Mării Baltice

Avioane de vânătoare germane şi britanice au interceptat trei avioane de recunoaştere rusești în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Baltice, au anunţat miercuri Forţele aeriene germane, transmite DPA.

Cele trei avioane ruseşti – două model Su-27 şi unul model Iliuşin-20 – nu au transmis semnale prin transponder. Ele au fost interceptate de avioane Eurofighter din forţele aeriene germane şi britanice, conform stiripesurse.ro.


Estonia, Letonia şi Lituania – cândva foste republici componente ale Uniunii Sovietice şi în prezent membre ale NATO – nu deţin avioane de vânătoare şi se bazează pe Alianţa Nord-Atlantică pentru asigurarea protecţiei spaţiului lor aerian.

Trei avioane rusești au fost interceptate deasupra Mării Baltice, după ce Germania a predat ștafeta Marii Britanii pentru comandă în Marea Baltică

La începutul lui aprilie, după opt luni, armata germană a predat britanicilor comandamentul misiunii NATO de supraveghere aeriană în regiunea Mării Baltice. Totuşi, forţele aeriene germane vor continua să sprijine Marea Britanie în această misiune până la finalul acestei luni.

Avioanele britanice Typhoon au interceptat avioane de luptă și spionaj rusești, aproape de spațiul aerian NATO

Avioanele britanice Typhoon au interceptat o pereche de avioane de luptă rusești și un avion de spionaj care zburau deasupra Mării Baltice, aproape de spațiul aerian al NATO.

În cadrul unei misiuni comune cu Forțele Aeriene Germane, piloții britanici de la RAF au interceptat cele trei aeronave rusești deasupra Golfului Finlandei.

RAF a anunțat că unul dintre aparatele de zbor a fost identificat ca fiind un avion de informații rusesc care zbura dinspre Rusia continentală spre enclava Kaliningrad, situată în apropierea Poloniei, potrivit jurnalul.ro.

Mai multe avioane rusești au fost interceptate în spațiul aerian al NATO, într-o încercare a Rusiei de spionaj în apropiere de Marea Baltică

Acesta a fost întâmpinat de două avioane de vânătoare rusești cu baza în Kaliningrad, care au zburat cu el spre sud prin zona de zbor estoniană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă