13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiBiden își anunță planul de realegere

Biden își anunță planul de realegere

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden și-a anunțat campania de realegere prin video marți, pregătind scena pentru o posibilă revanșă cu predecesorul său republican Donald Trump.

Anunțul lui Biden, în vârstă de 80 de ani, vine la patru ani de la ziua când a avut loc lansarea campaniei sale din 2020.

Îl vor realege americanii pe Biden? Actualul președinte a anunțat că va candida din nou – VIDEO

„Hai să terminăm treaba!”, a spus Joe Biden anunțându-și intenția de a candida din nou pentru postul de președintel al SUA.

Președintele american Joe Biden și-a confirmat marți candidatura pentru realegere

„Fiecare generație are un moment în care a trebuit să susțină democrația”, a spus Biden într-un tweet care însoțește un videoclip de trei minute.

„De aceea candidez pentru realegere ca președinte al Statelor Unite. Alăturați-vă nouă. Să terminăm treaba”, a adăugat el.

Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte pe care l-a avut vreodată America. Dacă va câştiga realegerea, el va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

În cel mai recent sondaj, realizat de NBC News, 70% dintre persoanele întrebate nu doreau ca Biden să candideze din nou la preşedinţie.

Dintre cei care se declară democraţi, 51% nu voiau ca el să candideze la preşedinţie.

Motivul preponderent invocat de toţi aceşti oameni care nu doreau o nouă candidatură a lui Biden era legat de vârsta sa.

Alegerile federale din SUA au loc, de obicei, în ziua de marţi de după prima zi de luni din noiembrie. Asta înseamnă că alegătorii americani vor vota marţi, 5 noiembrie 2024.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă