25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat din cauza atacurilor rusești

Un sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat din cauza atacurilor rusești

Locuitorii unui sat din nord-estul Ucrainei se află în imposibilitatea de a părăsi zona, din cauza atacurilor foarte dese lansate de armata rusă, acesta rămânând izolat. Maşinile care circulă pe drumul care leagă satul respectiv de restul regiunii sunt ţinte ale militarilor ruşi, potrivit agerpres.ro.

Satul Pokrovka din comuna Krasnopillea, care are puţin peste 1.000 de locuitori, se află la mai puţin de zece kilometri de graniţa cu Rusia. Din acest motiv, distanţa dintre poziţiile militarilor ruşi şi principala cale de acces în localitate este foarte mică. Astfel, ambulanţele, maşinile de transport pâine, maşinile militare sau cele civile sunt luate la ţintă de forţele militare ruseşti.

“Avem probleme ce ţin de transportul produselor alimentare către acei locuitori, dar şi cu funcţionarea reţelelor de apă sau electricitate, mai ales atunci când au loc atacuri”, a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Informaţiile privind atacurile asupra căii de acces către satul Pokrovka au fost confirmate de ofiţerul de presă al Detaşamentului de Grăniceri de la Sumî, Roman Tcaci.

Un sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat după ce rușii trag din toate pozițiile asupra căilor de acces și a mașinilor care intră sau ies de acolo

“Inamicul cinic trage asupra localităţilor. Am avut cazuri când se deplasau grăniceri, când se transporta pâinea sau alte mijloace de transport, iar duşmanul deschidea focul asupra acestora”, a precizat Tcaci.

Sumî are o graniţă comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri. Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni ruseşti, şi anume Breansk, Kursk şi Belgorod.

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forţele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi utilaje agricole.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă