24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat din cauza atacurilor rusești

Un sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat din cauza atacurilor rusești

Locuitorii unui sat din nord-estul Ucrainei se află în imposibilitatea de a părăsi zona, din cauza atacurilor foarte dese lansate de armata rusă, acesta rămânând izolat. Maşinile care circulă pe drumul care leagă satul respectiv de restul regiunii sunt ţinte ale militarilor ruşi, potrivit agerpres.ro.

Satul Pokrovka din comuna Krasnopillea, care are puţin peste 1.000 de locuitori, se află la mai puţin de zece kilometri de graniţa cu Rusia. Din acest motiv, distanţa dintre poziţiile militarilor ruşi şi principala cale de acces în localitate este foarte mică. Astfel, ambulanţele, maşinile de transport pâine, maşinile militare sau cele civile sunt luate la ţintă de forţele militare ruseşti.

“Avem probleme ce ţin de transportul produselor alimentare către acei locuitori, dar şi cu funcţionarea reţelelor de apă sau electricitate, mai ales atunci când au loc atacuri”, a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Informaţiile privind atacurile asupra căii de acces către satul Pokrovka au fost confirmate de ofiţerul de presă al Detaşamentului de Grăniceri de la Sumî, Roman Tcaci.

Un sat din nord-estul Ucrainei a rămas izolat după ce rușii trag din toate pozițiile asupra căilor de acces și a mașinilor care intră sau ies de acolo

“Inamicul cinic trage asupra localităţilor. Am avut cazuri când se deplasau grăniceri, când se transporta pâinea sau alte mijloace de transport, iar duşmanul deschidea focul asupra acestora”, a precizat Tcaci.

Sumî are o graniţă comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri. Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni ruseşti, şi anume Breansk, Kursk şi Belgorod.

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forţele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi utilaje agricole.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă