24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒMediuCriza climaticฤƒVIDEO: Inundaศ›iile fac ravagii รฎn estul Braziliei

VIDEO: Inundaศ›iile fac ravagii รฎn estul Braziliei

Comunitฤƒศ›ile izolate din nord-estul Braziliei s-au confruntat sรขmbฤƒtฤƒ (8 aprilie) cu dificultฤƒศ›i din cauza ploilor abundente care au inundat strฤƒzile din statul Maranhao.

O rezidentฤƒ localฤƒ, Ruthe Maria, le spunea reporterilor cฤƒ a avut „multe pierderi” ศ™i cฤƒ trebuie sฤƒ pฤƒrฤƒseascฤƒ locuinศ›a.

Potrivit presei locale, existฤƒ aproape 8.000 de persoane care au nevoie de ajutor, รฎn timp ce unii locuitori au declarat cฤƒ penuria de alimente a devenit deja o problemฤƒ รฎn regiune.

Institutul Naศ›ional de Meteorologie din Brazilia (INMET) a emis avertismente pentru Maranhao, รฎntrucรขt se aศ™teaptฤƒ ca ploile abundente sฤƒ continue รฎn acest stat, pรขnฤƒ duminicฤƒ (9 aprilie).

Preศ™edintele Luiz Inacio Lula da Silva ศ™i guvernatorul statului Maranhao, Carlos Brandao, urmeazฤƒ sฤƒ survoleze duminicฤƒ dimineaศ›a zonele afectate de ploi.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย Twitter,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Siegfried Mureศ™an, desemnat negociator-ศ™ef al bugetului UE. Este primul europarlamentar romรขn care ocupฤƒ o asemenea funcศ›ie

Europarlamentarul liberal Siegfried MureลŸan, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a fost desemnat de cฤƒtre grupurile politice din Parlamentul European pentru a ocupa...

Ministerul Finanลฃelor รฎmprumutฤƒ peste 1 miliard lei de la bฤƒnci

Ministerul Finanศ›elor a contractat joi un รฎmprumut total de 1,03 miliarde lei de la bฤƒnci, prin douฤƒ licitaศ›ii de titluri de stat, cu dobรขnzi...

Mฤƒdฤƒlina Ghenea ศ™i Lady Gaga au impresionat la Festivalul de Film de la Veneศ›ia

Lady Gaga ศ™i Mฤƒdฤƒlina Ghenea au fost douฤƒ dintre cele mai remarcate prezenศ›e la Festivalul de Film de la Veneศ›ia, รฎn cadrul premierei mondiale...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ