17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiJudoka Alex Creț aduce României medalia de argint la Grand Slam-ul din...

Judoka Alex Creț aduce României medalia de argint la Grand Slam-ul din Antalya

Sportivul român Alex Creţ a câştigat medalia de argint la categoria 90 kg la turneul de judo Grand Slam din Antalya.

Creţ l-a învins în primul tur pe bosniacul Toni Miletic, în turul secund a trecut de suedezul Marcus Nyman, în optimi s-a impus în faţa spaniolului Tristani Mosakhlishvili, în sferturi a dispus de slovacul Peter Zilka, a câştigat semifinala cu bulgarul Ivailo Ivanov, dar a fost învins în finală de olandezul Noel van’t End.

La categoria 100 kg, românul de origine cubaneză Asley Gonzalez a fost învins în runda inaugurală de estonianul Grigori Minaskin, iar Eduard Şerban a pierdut în turul secund în faţa sârbului Aleksandar Kukolj.

Mircea Croitoru l-a învins pe ucraineanul Andrii Kolesnik în primul tur la categoria +100 kg, dar apoi a fost întrecut de turcul Ibrahim Tataroglu.

Tot la categoria +100 kg, Vlăduţ Simionescu a dispus în turul secund de polonezul Kacper Szczurowski, în optimi l-a învins pe suedezul Emil Mattsson, dar a pierdut sfertul de finală cu georgianul Levani Matiaşvili, iar apoi a fost învins şi în recalificări de ucraineanul Ievheni Balievski, terminând pe locul şapte.

România a participat cu 11 judoka la turneul Grand Slamul din Antalya, opt la masculin şi trei la feminin, reuşind o singură clasare pe podium.

La competiţie s-au înscris 600 de sportivi din 83 de ţări, 337 la masculin şi 263 la feminin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă