16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO - Stoltenberg: "Finlanda va adera oficial la NATO în câteva zile"

VIDEO – Stoltenberg: “Finlanda va adera oficial la NATO în câteva zile”

Finlanda va adera la NATO în câteva zile, după decizia Turciei de a ratifica aderarea la alianța occidentală de apărare, a declarat vineri, 31 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Parlamentul Turciei a aprobat joi (30 martie) un proiect de lege care permite aderarea Finlandei, în timp ce războiul face ravagii în Ucraina.

Finlanda și Suedia au cerut să adere la NATO anul trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Însă procesul a fost blocat de Turcia și Ungaria. Parlamentele tuturor membrilor NATO trebuie să ratifice noii veniți.

Parlamentul turc a fost ultimul dintre cei 30 de membri ai alianței care a ratificat aderarea Finlandei, după ce legislativul Ungariei a aprobat un proiect de lege similar la începutul acestei săptămâni.

Turcia încă nu a aprobat cererea de aderare a Suediei, vecina Finlandei, despre care Ankara spune că nu a mers suficient de departe în combaterea persoanelor pe care Turcia le consideră teroriști. Cele trei țări au semnat anul trecut un pact pe această temă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...
Ultima oră
Pe aceeași temă