12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSorana Cîrstea e în semifinalele turneului de la Miami după o victorie...

Sorana Cîrstea e în semifinalele turneului de la Miami după o victorie de excepție cu Aryna Sabalenka

Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, după o victorie de excepție cu Aryna Sabalenka. Este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei, dupa finala Rogers Cup 2013. Românca s-a impus în fața Arynei Sabalenka în două seturi identice, scor 6-4, 6-4, la capătul unei ore și 27 de minute de joc.

Românca va juca în penultimul act împotriva câștigătoarei dintre Ekaterina Alexandrova și Petra Kvitova. Ea a devenit doar a doua româncă din istorie care ajunge în careul de ași la Miami. Sorana este prima jucătoare din afara top 50 WTA care câștigă mai mult de 9 partide pe tablourile principale de la Sunshine Double (Indian Wells și Miami), potrivit eurosport.ro.

Sorana Cîrstea, în formă de zile mari. Românca e în optimile turneului de la Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis WTA 1.000 de la Miami, după ce a surclasat-o pe Karolina Muchova, în două seturi, cu 7-5, 6-1.

Jucătoarea noastră, clasată pe locul 74 în ierarhia WTA, s-a impus în faţa cehoaicei după o oră şi 31 de minute. În primul set, Muchova, locul 55 WTA, a condus cu 2-0, 3-1 şi 5-3, dar Cîrstea a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige cu 7-5. Românca a dominat actul secund, în care s-a impus cu 6-1, după o serie de cinci ghemuri.

Muchova a câştigat ambele dueluri anterioare cu Cîrstea, cu 6-3, 2-6, 7-7 (9/7) în turul al treilea la US Open în 2020 şi cu 6-4, 7-6 (7/4) în optimi la Dubai anul acesta.

Grație acestui succes, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 96.955 de dolari şi 120 de puncte WTA.

În optimi, jucătoarea din Târgoviște va înfrunta o altă cehoaică, pe Marketa Vondrousova, care a dispus cu 6-1, 6-2 de conaţionala Karolina Pliskova.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă