21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Kim Jong Un face apel la pregătirea pentru un atac nuclear

VIDEO: Kim Jong Un face apel la pregătirea pentru un atac nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut ca țara să fie pregătită să efectueze atacuri nucleare în orice moment pentru a descuraja războiul, acuzând SUA și Coreea de Sud de extinderea exercițiilor militare comune care implică mijloace nucleare americane, a anunțat luni presa de stat KCNA.

În aceeași dimineață, televiziunea de stat a difuzat fotografii cu Kim care supravegea cel mai recent test de rachete al Nordului împreună cu fiica sa cea mică.

Nu se știe când și unde au fost făcute imaginile. Televiziunea de stat KRT le-a difuzat la o zi după ce Coreea de Sud și Japonia au raportat lansarea unei rachete balistice nord-coreene cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale estice.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de teste de armament efectuate de Pyongyang în ultimele săptămâni, în timp ce SUA și Sudul continuă o lună de exerciții militare combinate.

Acestea includ exerciții aeriene și maritime la care participă bombardiere strategice americane B-1B.

Nordul a reacționat cu furie la aceste exerciții, calificându-le drept o repetiție pentru o invazie împotriva sa.

În comentariile sale din presa de stat, el a fost citat spunând că „inamicii devin din ce în ce mai pronunțați în mișcările lor de agresiune împotriva RPDC” și că este nevoie ca Nordul „să își consolideze exponențial disuasiunea uzurii nucleare”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Inteligența artificială și automatizarea transformă diverse domenii, dar contabilii rămân esențiali, potrivit unui expert ASE

Tehnologiile emergente, precum inteligența artificială, roboții și softurile complexe, pătrund rapid în tot mai multe sectoare de activitate. Dacă în unele cazuri, acestea eficientizează...

Candidatul Ciucă și Operațiunea „Batista de consolare”. Rareș Bogdan, distribuitor oficial pentru PSD

Rareș Bogdan s-a transformat brusc în „furnizorul național de batiste”, pregătit să îmbunătățească stocurile social-democraților pentru inevitabilele „lacrimi electorale”. Cu un ton de cavaler...

Semnele potrivit cărora americanii se străduiesc să ţină pasul cu facturile declanşează alarma pe Wall Street

Săptămâna trecută, acțiunile companiilor de creditare a consumatorilor au scăzut semnificativ, după ce directorii au semnalat dificultăți în plățile efectuate de debitorii cu venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă