21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn cutremur de 6,9 pe scara Rischter s-a produs în larul coastelor...

Un cutremur de 6,9 pe scara Rischter s-a produs în larul coastelor Ecuadorului

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 s-a produs sâmbătă în largul coastelor Ecuadorului, la o adâncime de 10 kilometri, a anunţat Centrul seismologic european mediteranean (EMSC), citat de Reuters.

Seismul a survenit la ora locală 12.11 (17.11 GMT) şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, potrivit Institutului de geofizică de la Quito, citat de EFE, care precizează că nu există informaţii privind producerea de victime sau pagube materiale, conform agerpres.ro.

Cutremurul a fost resimţit atât în sudul Ecuadorului, cât şi în nordul statului Peru şi a fost urmat de un altul cu magnitudinea 4,8.

Centrul SUA de avertizare în caz de tsunami a indicat că nu există ameninţare de tsunami.

Ecuador, zguduit din nou de cutremure. O persoană a murit, 85 au fost rănite

Două cutremure cu magnitudinea de 6,8 grade şi 6,7 grade pe Richter au avut loc, miercuri, în Eduador. În urma seismelor, o persoană a murit și alte 85 au fost rănite, informează AFP, citat de Agerpres.

Ambele cutremure au avut loc în provincia Esmeraldas. Primul, cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs miercuri la ora locala 02:57 (07:57 GMT), cu epicentrul în staţiunea balneară Mompiche (185 km vest de Quito), la o adâncime de 14,7 km, potrivit Institutului ecuadorian de Geofizică. Un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 6,7 grade, a avut loc la ora locală 11:47 (16:47 GMT).

Esmeraldas şi Manabi fuseseră cele două provincii cele mai afectate de seismul cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 16 aprilie, soldat cu 700 de decese şi care a lăsat fără adăpost aproape 29.000 de oameni şi a provocat daune de aproximativ trei miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă