12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Trupul neînsuflețit al cardinalului George Pell se află în stare de...

VIDEO: Trupul neînsuflețit al cardinalului George Pell se află în stare de veci în Australia

Trupul neînsuflețit al cardinalului George Pell a ajuns miercuri (1 februarie) la locul de veci, la Catedrala Sfânta Maria din Sydney, Australia.

O slujbă a avut loc cu aproximativ 50 de persoane, în timp ce corpul lui Pell a fost depus în stare de veci, înainte ca joi (2 februarie) să aibă loc o slujbă publică de înmormântare pontificală, la care se așteaptă să participe mii de persoane.

Victimele supraviețuitoare ale abuzurilor sexuale asupra copiilor și protestatarii s-au adunat în fața bisericii și și-au petrecut dimineața legând panglici la gard, în semn de omagiu pentru viețile afectate de abuzurile din Biserica Catolică.

După 13 luni de închisoare, o hotărâre a unei curți de apel australiene din 2020 a anulat condamnările conform cărora Pell a agresat sexual doi băieți din cor în anii 1990, punând capăt cazului celei mai înalte personalități acuzate în scandalul global al abuzurilor sexuale istorice care a zguduit Biserica Romano-Catolică din întreaga lume.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă