19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO. Von der Leyen la frontiera cu Croația: "Fără controale, fără cozi"

VIDEO. Von der Leyen la frontiera cu Croația: “Fără controale, fără cozi”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sărbătorit duminică (1 ianuarie), alături de liderii celor două țări încetarea controalelor la frontiera dintre Croația și Slovenia, odată cu aderarea Croației la spațiul Schengen.

Von der Leyen s-a întâlnit cu prim-ministrul croat Andrej Plenkovic și cu președintele sloven Natasa Pirc Musar, precum și cu membri ai guvernelor respective, la punctul de trecere a frontierei Bregana.

“Următoarea generație de croați va crește în Schengen”, a declarat von der Leyen, adăugând că în prezent au încetat controalele pe uscat și pe mare cu vecinii Italia, Ungaria și Slovenia.

Controlul pașapoartelor pentru zborurile între Croația și alte țări Schengen va înceta din martie, a spus ea.

Croația se alătură celor 22 de state membre ale UE, precum și Lichtensteinului, Islandei, Norvegiei și Elveției în Schengen, cel mai mare spațiu de liberă circulație din lume, considerat drept una dintre principalele realizări ale integrării europene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă